(ЕКСКЛУЗИВНО ОД КИЈИВ) Османи: Украина останува во фокусот на вниманието

„Кога почнавме со претседавањето имавме еден воспоставен принцип: no business as usual – оваа година. Не може да разговараме за обичните теми на ОБСЕ во смисла на сеопфатната безбедност. Кога ви се рушат темелите на организацијата тогаш мора да се фокусирате на тоа, а овде во Украина баш тоа се случува: руската агресија врз Украина … Continue reading (ЕКСКЛУЗИВНО ОД КИЈИВ) Османи: Украина останува во фокусот на вниманието