Monday, 24 February 2020

Владата додели 3 милиони денари за екипата на „Медена земја“

Бидејќи го додадовте епитетот „Медена“ на нашата земја. Бидејќи нѐ направивте тооолку горди! напиша Ангеловска.

Владата на вечерашната седница одлучи да им додели 3 милиони денари за екипата која го создаде филмот „Медена земја“, сподели министерката за финансии, Нина Ангеловска.

🐝🍯 Нашите Медени, вчера го освоија најважниот Оскар – за човечност, едноставност, свесност за животната средина и големо ❤️. Ги освоивте нашите срца и срцата на милиони луѓе низ целиот свет и со еден симболичен гест сакаме да се заблагодариме – затоа вечерва донесовме одлука на владината седница за парична награда од 3 милиони денари за екипата Медени.

Бидејќи го додадовте епитетот „Медена“ на нашата земја. Бидејќи нѐ направивте тооолку горди! напиша Ангеловска.

Next Post