fbpx

ЕКОНОМИЈА

Машините на терен – Почнаа работите на коридорот 8, постоечкиот автопат Тетово-Гостивар ќе се трансформира во автопатско решение со по три ленти во двата правци

Изградбата на стратешките инфраструктурни проекти е важна пред сè за подобрување на условите за живот на граѓаните, за обезбедување модерна...

Прочитај повеќе

Исплатени околу 290 милиони денари дополнителни субвенции за овоштарство кон 10.604 корисници

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој изврши...

Прочитај повеќе

Финансиската писменост во малите и средните претпријатија во земјава повисока од земјите во регионот

Финансиската писменост на менаџерите и сопствениците на микро, малите и средните претпријатија е повисока од просекот на земји од регионот,...

Прочитај повеќе

Николовски: Целиот Балкан треба да го гледа земјоделското производство како заедничка шанса за настап на пазарот на ЕУ

Во присуство на министерката за земјоделство, шумарство и водостопанство на Србија, Јелена Танасковиќ, регионалниот директор за агробизнис секторот на ЕБРД...

Прочитај повеќе

МАЦЕКС ја одржува првата интернационална Firestarter ’23, конференција за искуство на клиенти и вработени

Утрово во Хотел Хилтон започна целодневната конференција Firestarter ’23. Firestarter ’23 е интернационална конференција за искуство на клиенти и вработени...

Прочитај повеќе
Page 1 of 701 1 2 701