fbpx
Friday, 3 December 2021

ОПШТЕСТВО

Мајка на дете со посебни потреби: Имав среќа образовната асистенција да се воведе на почетокот на образованието на моето дете и веднаш да ги почувствуваме придобивките

Дијана Рикаловска, мајка на ученик со атипичен развој кој користи поддршка на образовен асистент во редовната настава е задоволна од...

Прочитај повеќе

Колозова: Академската заедница сигурно нема да го реши спорот со Бугарија, но ќе ја подотвори вратата

Интересна конференција се одржува денеска во Скопје, а темата е како да се реинвентираат патиштата за комуникација на Балканот. -Гостите...

Прочитај повеќе

Томшиќ: Секое дете ни е важно, со системски пристап обезбедуваме квалитетно и инклузивно образование

Владата и Министерството за образование и наука во изминатите неколку години направија силен исчекор кон инклузивното образование. Вработивме 500 образовни...

Прочитај повеќе

Царовска: Обезбедуваме услови и поддршка за секое дете да добие квалитетно образование и целосно да се реализира во општеството

Лицата со попреченост можат и го менуваат светот. Тие се подеднакво активни учесници во општествените процеси и промени. Овој 3...

Прочитај повеќе

Истражување на МЗ: Од 16.691 хоспитализации поради КОВИД-19, 1.114 се регистрирани по вакцинација 

Вакцините против КОВИД-19 се високо ефективни и во македонската популација во спречување тешка болест и смрт. Вакцините од различните производители...

Прочитај повеќе
Page 1 of 648 1 2 648