Monday, 26 October 2020

КУЛТУРА

Aмериканската премиера на „Врба“ крунисана со наградата Најдобар филм на фестивалот во Синеквест

Aмериканската премиера на „Врба“ на Милчо Манчевски e крунисана со наградата Најдобар филм на фестивалот во Синеквест, Калифорнија. Ова е...

Прочитај повеќе

„Исцелител“ на Ѓорче Ставрески е прогласен за филм на месец ноември во Данската кинотека, под покровителство на „Данскиот филмски институт“

Данската кинотека, под покровителство на „Данскиот филмски институт“ го прогласи филмот „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески за филм на...

Прочитај повеќе

Светски ден на операта: Операта е плод на вечниот предизвик да се соединат во хармоничен брак музиката и драмата

Операта е плод на вечниот предизвик да се соединат во хармоничен брак музиката и драмата, инспирација на најголемите композитори на...

Прочитај повеќе
Page 1 of 77 1 2 77