fbpx

(ОСВРТ, ФИЛМ) „Најсреќниот човек на светот“ – Воените трауми како бескрајно минско поле

АНА ВАСИЛЕВСКА Тематското навраќањето на новиот филм на Теона Стругар-Митевска „Најсреќниот човек на светот“ кон војната на поранешните југословенските простори,...

Прочитај повеќе

Tурска телевизиска серија „Ататурк“ со Арас Булут Ијнемли се снима во Битола

На повеќе локации во Битола, Ресен и во Скопје, турската продуцентска куќа „Линистар Медиа“, во соработка со македонската прудецентска куќа „Сектор филм“ снимаат телевизиска серија „Ататурк“ посветена на турскиот револуционер...

Прочитај повеќе
Page 1 of 38 1 2 38