fbpx
Friday, 3 December 2021

ПРАВДА

Бугарија ќе и помогне на Северна Македонија во подготовката на трудовото законодавство согласно со барањата на ЕУ

Бугарија ќе обезбеди експертска поддршка на Северна Македонија во подготовката на законодавството од областа на трудот и здравјето и безбедноста...

Прочитај повеќе

Маричиќ: Академијата за судии и јавни обвинители е единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите кадри

На свечениот настан што се одржа по повод 15-годишнината од основањето на Академијата за судии и јавни обвинители, министерот за правда Бојан...

Прочитај повеќе

Скопска апелација ја потврди пресудата за случајот „Насилство во О. Центар”, а предметот „Тарифа” го врати на повторно судење

Апелацискиот суд Скопје ја потврди првостепената пресуда на Кривичен суд Скопје за случајот „Насилство во Општина Центар”, во кој првообвинетиот...

Прочитај повеќе

Материјалите за истрагата за автобуската несреќа предадени на бугарските обвинители, двајца од повредените хоспитализирани во Скопје

 ДНК-профилите за идентификацијата на жртвите во автобуската несреќа во Бугарија, заедно со записници за испитување на осум сведоци, како и...

Прочитај повеќе
Page 1 of 198 1 2 198