ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
No Result
View All Result
ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result

(ВИДЕО) Од какао до ремек-дело: Чоколадната уметност на Амори Гишон

August 13, 2025 21:00
in ZOOM IN, ДЕНЕС, МАГАЗИН
Instagram

Instagram

Она што започна како тинејџерска обука во тивките предградија на Женева, денес е глобален кулинарски феномен. Француско-швајцарскиот слаткар Амори Гишон ги воодушевува милионите преку неговите неверојатни скулптури од чоколадо, прераскажувајќи што значи десерт во ерата на социјалните мрежи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Со над 27 милиони следбеници на TikTok, 21 милиони претплатници на YouTube и своја серија на Netflix, Гишон е многу повеќе од слаткар – тој е уметник на храната во дигиталната ера. Неговите сложени креации – од Мики Маус до функционални часовници и пици од чоколадо – се визуелни спектакли кои оставаат без здив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Роден во Кан и образован во реномирани кулинарски школи во Франција и Швајцарија, Гишон станал извршен слаткар на слаткарница во Париз на само 21 година. Неговиот пробив доаѓа во 2013 година со учеството во француското шоу Qui sera le prochain grand pâtissier?, што му овозможи преселба во САД.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Денес живее во Лас Вегас, каде во 2019 година ја основа The Pastry Academy, елитна академија која привлекува млади таленти од целиот свет.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Освен на интернет, Гишон е и водител на успешната Netflix емисија School of Chocolate, каде што менторира млади таленти преку формат што го поттикнува учењето и соработката без елиминации. Во поново време, тој е и судија во шоуто Dessert Masters, австралиски спин-оф на популарниот MasterChef.

Редакција Фронтлајн

Tags: Слаткаруметностчоколадо
Next Post

Се уште активен пожарот во „Јасен“, затворен регионалниот пат Македонски Брод - Скопје

НАЈНОВО

Повеќе од 330 портали, телевизии, радија и весници пријавени за платено политичко рекламирање за локалните избори

August 14, 2025

Од социјалните мрежи до коридорите на моќта: Престанете да ѝ кажувате на Украина да отстапи земја, почнете да ѝ кажувате на Русија да ја врати

August 14, 2025

Фосили во Етиопија откриваат нови видови во еволутивната лоза на човекот

August 14, 2025

НАЈЧИТАНО

  • Андреј Жерновски. Фото: ФБ

    Паника поради падот од 130.000 гласа

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Билјана Ивановска независна кандидатка за градоначалничка на Центар поддржана од Платформата „Независни заедно“

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Вучиќ најави дека не може да се кандидира на следните избори и „не му паѓа на памет“ да го менува Уставот

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • И сè ова е само почеток

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Зеленски по состанокот во Берлин: Мојот став за присуството на украинските војници во Донбас останува непроменет

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

© 2023 Frontline.mk

  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ
  • МАРКЕТИНГ
  • КОНТАКТ

No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • КОНТАКТ
  • МАРКЕТИНГ

© 2023 Frontline.mk