ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
No Result
View All Result
ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result

(ВИДЕО) Од какао до ремек-дело: Чоколадната уметност на Амори Гишон

August 13, 2025 21:00
in ZOOM IN, ДЕНЕС, МАГАЗИН
Instagram

Instagram

Share on FacebookShare on Twitter

Она што започна како тинејџерска обука во тивките предградија на Женева, денес е глобален кулинарски феномен. Француско-швајцарскиот слаткар Амори Гишон ги воодушевува милионите преку неговите неверојатни скулптури од чоколадо, прераскажувајќи што значи десерт во ерата на социјалните мрежи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Со над 27 милиони следбеници на TikTok, 21 милиони претплатници на YouTube и своја серија на Netflix, Гишон е многу повеќе од слаткар – тој е уметник на храната во дигиталната ера. Неговите сложени креации – од Мики Маус до функционални часовници и пици од чоколадо – се визуелни спектакли кои оставаат без здив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Роден во Кан и образован во реномирани кулинарски школи во Франција и Швајцарија, Гишон станал извршен слаткар на слаткарница во Париз на само 21 година. Неговиот пробив доаѓа во 2013 година со учеството во француското шоу Qui sera le prochain grand pâtissier?, што му овозможи преселба во САД.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Денес живее во Лас Вегас, каде во 2019 година ја основа The Pastry Academy, елитна академија која привлекува млади таленти од целиот свет.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Освен на интернет, Гишон е и водител на успешната Netflix емисија School of Chocolate, каде што менторира млади таленти преку формат што го поттикнува учењето и соработката без елиминации. Во поново време, тој е и судија во шоуто Dessert Masters, австралиски спин-оф на популарниот MasterChef.

Редакција Фронтлајн

ФРОНТЛАЈН Е-БИЛТЕН

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА Е-БИЛТЕНОТ НА ФРОНТЛАЈН И ДОБИВАЈ ГИ НАЈНОВИТЕ ВЕСТИ НА ТВОЈАТА Е-АДРЕСА

Check your inbox or spam folder to confirm your subscription.

Tags: Слаткаруметностчоколадо
Next Post

Се уште активен пожарот во „Јасен“, затворен регионалниот пат Македонски Брод - Скопје

НАЈНОВО

СДСМ, Крушево, 29 септември 2025 (фото извор: СДСМ)

Филипче: Се потврди дека функционери на ВМРО-ДПМНЕ ја штителе дискотеката Пулс

September 29, 2025
Schimmel Pegasus

Pegasus, луксузниот клавир од Schimmel за светот на екстремниот дизајн

September 29, 2025
Фото: Генерирано со ВИ

Четворица мртви – маж застрела партнерка и две деца во Германија, а потоа се самоуби

September 29, 2025

НАЈЧИТАНО

  • Орце Ѓорѓиевски ја презентираше програмата „Визија за Скопје 2025-2045“ заснова на седум главни столбови

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Кристина Костова по сторијата од ИРЛ: За ваква партиски организирана корупција која ништи животи, паѓаат Влади во светот

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Во Скопје 16 кандидати за градоначалник, за 45 советнички места 855 кандидати

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Верстапен: Се обидувам да ги убедам младите возачи да не се фиксираат на Формула 1

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Мицкоски започнува таму каде што застана човекот што го постави за претседател

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

© 2023 Frontline.mk

  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ
  • МАРКЕТИНГ
  • КОНТАКТ

No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • КОНТАКТ
  • МАРКЕТИНГ

© 2023 Frontline.mk