ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
No Result
View All Result
ПРВА ЛИНИЈА
No Result
View All Result
Home МАГАЗИН

(ВИДЕО) Од какао до ремек-дело: Чоколадната уметност на Амори Гишон

August 13, 2025 21:00
in ZOOM IN, ДЕНЕС, МАГАЗИН
Instagram

Instagram

Share on FacebookShare on Twitter

Она што започна како тинејџерска обука во тивките предградија на Женева, денес е глобален кулинарски феномен. Француско-швајцарскиот слаткар Амори Гишон ги воодушевува милионите преку неговите неверојатни скулптури од чоколадо, прераскажувајќи што значи десерт во ерата на социјалните мрежи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Со над 27 милиони следбеници на TikTok, 21 милиони претплатници на YouTube и своја серија на Netflix, Гишон е многу повеќе од слаткар – тој е уметник на храната во дигиталната ера. Неговите сложени креации – од Мики Маус до функционални часовници и пици од чоколадо – се визуелни спектакли кои оставаат без здив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Роден во Кан и образован во реномирани кулинарски школи во Франција и Швајцарија, Гишон станал извршен слаткар на слаткарница во Париз на само 21 година. Неговиот пробив доаѓа во 2013 година со учеството во француското шоу Qui sera le prochain grand pâtissier?, што му овозможи преселба во САД.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Денес живее во Лас Вегас, каде во 2019 година ја основа The Pastry Academy, елитна академија која привлекува млади таленти од целиот свет.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

Освен на интернет, Гишон е и водител на успешната Netflix емисија School of Chocolate, каде што менторира млади таленти преку формат што го поттикнува учењето и соработката без елиминации. Во поново време, тој е и судија во шоуто Dessert Masters, австралиски спин-оф на популарниот MasterChef.

Редакција Фронтлајн

Tags: Слаткаруметностчоколадо
Next Post

Се уште активен пожарот во „Јасен“, затворен регионалниот пат Македонски Брод - Скопје

НАЈНОВО

10 славни мајки и ќерки кои го делат холивудскиот сјај

November 16, 2025

Kолку е опасно ако пиете кафе на празен стомак наутро?

November 16, 2025
Фото: Скриншот, видео Х

(ВИДЕО) Украински дронови уништија руски системи S-400, рафинерија и го парализираа извозот на нафта од Новоросијск

November 15, 2025

НАЈЧИТАНО

  • Откриената ДНК на Хитлер отвори голема етичка дебата – требаше ли да се проучува?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Идентитетот го испразнивме од сите содржини и го претворивме во инструмент за самокамшикување!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • (ВИДЕО) Украински дронови уништија руски системи S-400, рафинерија и го парализираа извозот на нафта од Новоросијск

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Што треба да знаете ако случајно проголтате семка од јаболко – дали може да биде опасно?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • „Приказната за Силјан“ на Тамара Котевска сè поблиску до Оскар по двојната номинација на Cinema Eye Honors

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

© 2023 Frontline.mk

  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ
  • МАРКЕТИНГ
  • КОНТАКТ

No Result
View All Result
  • ДОМА
  • ДЕНЕС
  • ПОЛИТИКА
  • ФРОНТ
  • ОПШТЕСТВО
  • СВЕТ
  • ЕКОНОМИЈА
  • МАГАЗИН
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ЗА НАС
  • ИМПРЕСУМ
  • КОНТАКТ
  • МАРКЕТИНГ

© 2023 Frontline.mk