Tag: енергијата на ветерот

Фото: Х профил на Фон Дер Лајен

ЕУ ќе отвори истрага за кинеските субвенции за електрични автомобили, фон дер Лајен вети поголема поддршка за енергијата на ветерот

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен денеска најави истрага за субвенционирање на електрични возила што доаѓаат од Кина, ...