Tag: Пелагонија

На археолошкиот локалитет Влахо откриена е најстарата неолитска населба досега во земјава

Археолошкиот локалитет Влахо кај Живојно во Пелагонија е досега најстара откриена неолитска населба во Македонија, потврдило лабораториското датирање, соопшти Центарот за ...