Tag: руска лажна офанзива

Уништени руски возила надвор од Пилна.Фото: ОМЕГА ДРОН ГРУПА

Жестоки битки околу Харкив, аналитичари сметаат дека Русите спроведуваат лажна офанзива за да изнудат повлекување на украинските сили од Часив Јар

Продолжуваат жестоките одбранбени битки на голем дел од пограничната област на регионот Харкив, објави украинскиот претседателот Володимир Зеленски во синоќешното видео ...