Tag: руската Црноморска флота

Црно Море повеќе не е безбедно за морнарицата на Путин, потонувањето на бродот Сергеј Котов го ограничи просторот за маневрирање на руската флота

Потонувањето на уште еден руски патролен брод од страна на украинските сили ќе ја ограничи слободата на маневрирање на руската ...