Tag: стратегија за пораз на Русија

Фото: Укринформ

Залужни ја претстави стратегијата за пораз на Русија: Дизајнот на војната е променет, во 2024 година мораме да ги фокусираме нашите главни напори во три области

Само неколку дена откако неколку Телеграм канали објавија непроверена информација дека украинскиот претседател Володимир Зеленски го разрешил од функцијата врховниот командант на ...