fbpx

Tag: украинска одбрана

Украина ги одби обидите на Русија да ги пробие одбранбените линии на исток, украинските сили ги вратија загубените позиции во секторот Купијанск, во тек се борби во Лукјанци, Вовчанск

Ситуацијата на фронтот во областа Лукјанци и Вовчанск во регионот Харкив останува тешка, но под контрола на Украина, вели Назар ...