Tag: земјоделство

Николовски за Блиц Бизнис: Свесни сме дека природните катастрофи се неизбежни, но и дека влијаат на земјоделството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, во пресрет на најголемата регионална агробизнис конфренција „Grow up - Силата на ...

МЗШВ: Исплатени 422,4 милиони денари субвенции за полјоделски култури на над 24.000 корисници

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците производители на полјоделски култури дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството ...

Фотографија: Ангел Ангеловски

Што носи шведското претседателство со ЕУ за земјоделството – производството на храна и климатската неутралност на врвот на листата на приоритети

Од 1 јануари 2023 година, Шведска го презеде претседавањето со Европската Унија од Чешка, а нејзините приоритети, како што рекоа ...

Page 2 of 3 1 2 3