Sunday, 27 September 2020

Маричиќ најави промена на Законот за кривична постапка

Според него, работната група веќе работи, но дека тој процес нема да се заврши за кратко време.

Според него, работната група веќе работи, но дека тој процес нема да се заврши за кратко време.

„Сакаме да оставиме една трага и со новиот Кривичен законик и со измените на Законот за кривична постапка, каде навистина ќе бидат отстранети сите слабости во едниот и во другиот, и тоа ќе овозможи и граѓаните да почувствуваат поголема достапност до правдата и до судовите, но и судовите и обвинителите да можат попрофесионално, поодговорно, поотчетно да ја завршат својот дел од работата“, рече Маричиќ.

Next Post