fbpx

ЗЕЛЕНА

(ВИДЕО) Пешева: Постојано треба да е вклучен алармот дека животната средина е врвен приоритет, економијата ни страда од загадувањето

„Последната анализа од Европскиот центар за животна средина вели дека луѓето се жртви на ПМ 2.5 честиците. Тие лесно се...

Прочитај повеќе

Секуловски: Зелените теми не се доволно застапени во медиумите, потребен е нивен едукативен пристап за кревање на јавнат свест за зелените прашања

„Мојата лична перцепција е дека зелените теми не се доволно застапени би рекол во мејнстрим медиумите. Помали медиуми кои претендираат...

Прочитај повеќе

Утре во Скопје дискусија за заедничко дејствување против климатските промени во соработка со УНДП

Претседателот Стево Пендаровски утре ќе се обрати на дискусијата насловена „Заедничка иницијатива за климатска акција“, што се одржува во соработка...

Прочитај повеќе

Шукова: Воспоставување на основна инфраструктура за управување со отпад е главниот еколошки предизвик на Северна Македонија

Воспоставување на основна инфраструктура за управување со отпад е главниот еколошки предизвик на Северна Македонија, изјави министерката за животна средина...

Прочитај повеќе

Трет социо-еколошки форум: Северна Македонија ги следи чекорите за праведна енергетска транзиција на Европската енергетска заедница

Република Северна Македонија е договорна страна со Европската енергетска заедница и во овој период го усвои Патоказот за праведна енергетска...

Прочитај повеќе
Page 1 of 124 1 2 124