fbpx

Tag: депортацијата на Евреите

Ковачевски по повод 80 години од депортацијата на Евреите: Да не се повтори, да не дозволиме каков било облик на нетолеранција, антисемитизам и фашизам

Никогаш не смее да се повтори ужасното зло од 11 март 1943 година, кога започнува депортацијата на македонските Евреи во ...