Tag: ФИТР

Битиќи на јубилејот на ФИТР: Фондот прерасна во институција за активен развој на претприемачкиот дух

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир ...

Битиќи: Со Ада, дигиталниот асистент за финансиска поддршка базиран на вештачка интелегенција го отстрануваме човечкиот фактор и можноста од корупција

Дигитализацијата е многу значаен сегмент во борбата против корупцијата, вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи на годишната конференција „Година за ...