fbpx

Tag: историја

Фрчкоски за ЦИВИЛ Медиа: Во најтврдата македонска историја има линии на граѓанствена модерност и уставен патриотизам

Историската реминисценција е битна, вели проф. д-р Љубомир Данаилов Фрчкоски, во ексклузивно мега интервју за медиумската платформа на ЦИВИЛ. „Во ...

Историско ремек-дело    

Пишува: МИРЈАНА МАЛЕСКА Овие денови, на страниците на некои наши медиуми, во контекст на дебатата за македонско-бугарските односи, се спомена ...

Бранко Тричковски

Фрагменти

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Македонската историја е збирка на фрагменти од пошироки целини. Југословенската, српската, бугарската, турската, европската и светската. Во ...

Зоран Иванов. Фото: Б. Јордановска / Цивил

Одрон на патот

ЗОРАН ИВАНОВ Ваков онаков, секаков, никаков, факт е дека СДСМ и овој пат ја турка земјава кон извесност. Со нужното ...