fbpx

Tag: извештај на ЕК

Извештај на ЕК: Правна рамка погодна за демократски избори, работата на Групата за изборни реформи допрва треба да покаже резултати

Извештајот на Европската комисија оценува дека правната рамка е погодна за организирање демократски избори во Северна Македонија, но без доволно напредок ...

Извештај на ЕК: Судскиот совет да ја зголеми транспарентноста во процесот на одлучување, а Советот на јавни обвинители да обезбеди образложение за своите одлуки

Генерално, нема напредок во зајакнувањето на независноста на судството и подобрување на правната рамка за заштита на основните права, оценува ...

Министерство за одбрана: Позитивни оценки од ЕК за вклученоста на државата во заедничката безбедносна и одбранбена политика на ЕУ

Министерството за одбрана информира дека Европската Комисија во објавениот извештај за Северна Македонија за 2023 година, во поглавјето 31 посветено ...

Извештај на ЕК: Северна Македонија е доверлив партнер, постигна целосна усогласеност со заедничката надворешна и безбедносна политика на ЕУ

Во Извештајот на Европската комисија за напредокот на Северна Македонија, се посочува дека земјата постигна добар напредок со одржување на ...

Според Извештајот на ЕК, измените на Законот за матичните книги го отвораат патот кон решавање на случаите на бездржавјанство

Според извештајот на Европската комисија за Северна Македонија, посебно внимание треба да се посвети на промовирање на недискриминацијата, зголемување на ...

Page 1 of 2 1 2