fbpx

Tag: корупција

Грковска: Строгите ограничувања за подароци и други бенефиции ќе го јакнат интегритетот на јавните функционери и службеници

„Интегритетот е најважниот превентивен механизам кога станува збор за справување со корупцијата, но сложеноста на светот во кој живееме и ...

Фото: Министерство за правда

Министерот Лога разговарал со швајцарскиот обвинител Блатлер за јакнење на капацитетите во борбата против криминалот и корупцијата

 Министерот за правда Кренар Лога денеска разговорал со државниот обвинител на Швајцарија, Стефан Блатлер во насока на зајакнување на капацитетите ...

ГИ-ТОК: Кешот е крал – како руската агресија против Украина влијае врз нелегалните финансиски текови на Балканот

Глобалната Иницијатива против Транснационалниот Организиран Криминал (ГИ-ТОК) објави нова студија поврзанa со влијанието на руската агресија против Украина врз нелегалните финансики ...

Page 1 of 6 1 2 6