fbpx

Tag: лекови

ЕУ сака да ги забрани „вечните хемикалии“, фармацевтите тврдат дека за три години нема да има лекови

Европските производители на лекови предупредија дека предложената целосна забрана за употреба на PFAS или „вечните хемикалии“, ќе го оневозможи производството ...