fbpx

Tag: линеарен аксцелератор

На Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија почна подготовката за поставување на новиот аксцелератор

На Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија (УКРО) ќе се инсталира линеарен аксцелератор за потребите на онколошките пациенти. На клиниката ...