fbpx

Tag: расказ

Фото: Museums Victoriа/ Unsplash

Пензиско

РИСТО ЏАНГОВСКИ - Ооооо, Мики кај си ти? Те нема ко бибер у коцки. - Еве, до пензиско...да видам то ...

Дали сум верник?

ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ Ме прашаа скоро, и еве...да пробам вака да одговорам. Ќе кажам нешто што никогаш, на никого не сум ...

Васина торта

ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ Ми кажа дека имала тешко породување...царски рез...неколку дена во кома, лекарот рекол или бебето или таа. Се разбудила ...

Стоеден

ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ Звукот на патентот значеше дека и последната торба е затворена. Ја возачка земав малце на сила, немав интерес ...

Фото: Museums Victoriа/ Unsplash

Пари

РИСТО ЏАНГОВСКИ Стојам пред Зур. У сусрет ми иде муштерија за шупчење. Шо да го шупчам, шо да го шупчам...? ...

Чудно лето у Нирнберг

Пишува: ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ 2007-ма година. Некое лето, јуни. Чудно лето у Нирнберг ...чудно за мене. За нив сосема нормално, 15 ...

Загреб

Пишува: ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ Загреб...Хрватска Израснав со баба ми и дедо ми. Од денешна гледна точка тоа е најубавата можна градинка ...

Аналгин

Пишува: ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ Охрид е мој град. Го сакам онака без да имам потреба таа љубов да ја докажувам. Немам ...

Ќелавост

Пишува: ВЛАДИМИР КОЧОВСКИ У моја фамилија сите имаат коса. Мене почна да ми паѓа многу рано. Тоа, нормално, го примив ...

Page 1 of 2 1 2