Tag: руска инвазија врз Украина

Фото: Укринформ

Украинските сили напредуваат северно и југозападно од Бахмут додека Москва и Кијив сигнализираат за почеток на украинската контраофанзива

Украинските сили на 5 јуни направија ограничен напредок северно и југозападно од Бахмут, објави Институтот за изучување на војната (ISW) ...