Tag: Руска пропагадна

(ВИДЕО) Кулеба, МНР на Украина: Не ја повторувајте лагата дека „Русија нападнала затоа што Украина сакала да влезе во НАТО“ – тоа не соодветствува со фактите

Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба, во видео обраќање за помалку од пет минути докажа со факти дека  двете изјави, ...