Tag: систем за противвоздушна одбрана

Русите со преполовен ракетен потенцијал, украинскиот систем за противвоздушна одбрана е подготвен за есенски и зимски напади

Пишува: МИРОСЛАВ ЛИСКОВИЧ / УКРИНФОРМ Минатата година Русија редовно и масовно ја напаѓаше енергетската инфраструктура во Украина, тероризирајќи го цивилното ...