fbpx

Tag: трендови

Ангеловска-Бежоска: Ако продолжат поволните трендови кај инфлацијата и на девизниот пазар, ќе има можност за пофлексибилна монетарна политика

Движењата на инфлацијата и на девизниот пазар се поволни. Сепак, неизвесноста постои, а инфлацијата се уште е над историскиот просек. ...