fbpx

Tag: Закон за употреба на македонскиот јазик Институт за македонски јазик

Весна Костовска

Интервју, Весна Костовска: Јазикот не припаѓа на ниедна фракција, партија и идеологија, имагинарни и деструктивни се ставовите дека тој ќе биде асимилиран во ЕУ

Разговараше: АНА ВАСИЛЕВСКА  Дали Законот за употреба на македонскиот јазик ќе остане само уште еден правен акт испишан на хартија ...