Tag: Анита Ангеловска Бежоска

Ангеловска-Бежоска: Издавањето на граѓанската обврзница не се очекува да има позначајни ефекти врз банкарскиот сектор

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска не очекува дека издавањето на граѓанската обврзница што ја најави Министерството за финансии ќе ...

Средба Бежоска и Бесими со ММФ: Политиките кои ги води Народната банка се соодветен одговор на тековните предизвици

Политиките кои ги води Народната банка се соодветен одговор на тековните предизвици. Глобалната ситуација е сложена поради финансиските превирања, продолжувањето ...

Ангеловска Бежоска ‒ Рухе: И покрај економските шокови, НБ останува еден од носечките столбови на финансиската и макроекономската стабилност

И покрај силните шокови со кои се соочи нашата економија, како и глобалната економија, стабилноста беше зачувана. Централната банка и ...

Д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Северна Македонија (фото извор: НБРСМ)

Ангеловска–Бежоска за „Новости“: Благодарение на Отворен Балкан, размената со Србија е зголемена за 20 отсто

Гувернерката на Народната банка на Северна Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска, оцени дека иницијативата Отворен Балкан веќе дава резултати, бидејќи трговската размена ...