fbpx

Tag: цистична фиброза

Државата го обезбеди лекот „трикафта“ за болните од цистична фиброза, завршени административните процедури за итна набавка

Владата на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека се завршени административните процедури кои беа потребни за итна набавка на ...

Ковачевски: Веднаш ќе се одвојат финансиски средства за најкритичните болни од цистична фиброза, нема да дозволам друг да умре заради бирократија

Денес за мене е навистина тажен ден рече премиерот Димитар Ковачевски, додавајќи дека ‘не само за семејството на Благојче Илијевски, ...