fbpx

Tag: Ексгтремна десница

AFP/JUAN MABROMATA

Кој е Хавиер Милеи, аргентинскиот десничарски политичар? : Разбушавен во кожена јакна одржува собири во рок стил

Обожавателот на Трамп, 52-годишниот лидер го потресе  политичкиот естаблишмент на Аргентина откако освои најмногу гласови на прелиминарните избори во неделата. ...