Tag: енергетска транзиција

Андонов: На КОП28 потпишавме меморандум со голем конзорциум меѓународни финансиски институции за фер енергетска транзиција, тежок околу 3 милијарди долари

На третиот панел на првиот ден од конференцијата „Look Up 2“ под име „Европската енергетска политика на примерот на регионот“, ...

Трет социо-еколошки форум: Северна Македонија ги следи чекорите за праведна енергетска транзиција на Европската енергетска заедница

Република Северна Македонија е договорна страна со Европската енергетска заедница и во овој период го усвои Патоказот за праведна енергетска ...

(ВИДЕО) Ковачевски: Северна Македонија е лидер во енергетската транзиција, стануваме зелен енергетски хаб во регионот

Премиерот Димитар Ковачевски, на денешната собраниска седница во одговор на пратеничко прашање,посочи дека Владата од почетокот на економската и енергетската ...

Андонов и Кичевски: Работиме на забрзана енергетска транзиција на земјата, голем е потенцијалот за нови инвестиции во обновливи извори

Соработникот за енергетика во Канцеларијата на Претседателот на Владата, Виктор Андонов заедно со секретарот за јавни политики, координација и следење ...

Андонов: Државите кои направија стратешка транзиција, а не еуфорична трансформација полесно ја поминаа енергетската криза

Соработникот за енергетика во Канцеларијата на Претседателот на Владата, Виктор Андонов учествуваше на четвртиот самит за енергетика „СЕТ Требиње 2023" ...

Page 1 of 2 1 2