Tag: фондови

Како ЕУ ги помогна земјоделците од своите членки: 430 милиони евра од фондовите за директна поддршка на земјоделскиот сектор погоден од климатските промени и други предизвици

Европската комисијата н 26 јуни 2023 година предложи да се мобилизираат дополнителни средства од ЕУ за земјоделците од земјите членки ...