Tag: Фрчковски

Проф. Љубомир Фрчкоски (фото: А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Фрчкоски за Ал Џезира: Отпорот на одредени земји кон усвојувањето на Резолуцијата за Сребреница беше скандалозен и апсолутно губитнички

На 11 јули, на 29-годишнината од крвопролевањето во Сребреница, и првата официјално одбележана од Обединетите нации, амбасадорот на Северна Македонија ...

Фрчкоски за ЦИВИЛ Медиа: Во најтврдата македонска историја има линии на граѓанствена модерност и уставен патриотизам

Историската реминисценција е битна, вели проф. д-р Љубомир Данаилов Фрчкоски, во ексклузивно мега интервју за медиумската платформа на ЦИВИЛ. „Во ...