Tag: Гладоморот

Сè поголем број држави го прогласуваат Гладоморот за геноцид врз Украина, во тек е и иницијативата „Жито од Украина“ за борба против гладот во светот

Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија Неизмерно сум им благодарна на македонското Собрание, ...