Tag: Годишнина

Четири години од членството во НАТО – Земјава не е само фактор на стабилизација на регионот, туку и поттик за државите во соседството

Членството на Северна Македонија во НАТО се реализираше во многу соодветен момент, пред почетокот на руската агресија во Украина. Интеграцијата ...

Петровска и Маричиќ по повод четиригодишнината од членството во НАТО: Тешките одлуки се вредни за граѓаните и за државата

Храброст, посветеност и професионалност, ни овозможија денеска на оваа свечена саедница на владата да одбелжиме четиригодишнина од настанот кој e ...

Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ(фото: Б. јордановска/ЦИВИЛ)

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ: По цена на својата лична безбедност, Цивилките и Цивилите ги бранат човековите права и слободи секогаш и секаде, без калкулации и без компромиси

Драги колешки и колеги, соработници, членови, поддржувачи, Почитувани другарки и другари, Дами и господа, Граѓанки и граѓани, На почетокот, сакам ...

10 години Шарла Рекордс

Независната музичка издавачка куќа Шарла Рекордс годинава одбележува 10 години од своето постоење. Со близу 100 изданија позади нас, задоволни ...

Page 1 of 2 1 2