fbpx

Tag: институции

Битиќи: Институциите мора да функционираат добро за сите, а паралелен систем сме виделе колку е лоша работа, тефтери за едно, за друго, и треба време за да се уредат тие работи

„Вистински верувам дека тоа што сме го направиле е со добра намера. Второ сите чекори се институционални и нема простор ...

Владата усвои сет итни мерки за градење на отпорност и сајбер заштита на институциите на јавниот сектор

На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија, на предлог на заменик-претседателката на Владата на Република Северна Македонија задолжена ...

Зоран Иванов. Фото: Б. Јордановска / Цивил

Молкот на чесните

ЗОРАН ИВАНОВ За „По допрен глас“, овојпат „експериментално“, само во една (незграпна) реченица: Слушам, гледам, тренд е, мода е сите, од ...