Tag: Компании

Ковачевски: Владата и компаниите имаат заедничка цел-развиено стопанство и економија, повеќе нови работни места и инвестиции

Премиерот Димитар Ковачевски, денеска ја посети компанијата „Лакталис“ во Битола, компанија од млечната индустрија, која што е корисник на дел ...

Довербата на компаниите расте, инвестираат, а ние ќе возвратиме со континуирана 100% поддршка со измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите

„Довербата која Владата ја стекна кај компаниите кои масовно присуствуваа на настанот „МК Економија - Довербата расте”, говори дека сме ...

Бектеши: Со подобрување на организациската поддршка и економско јакнење на жените, претпријатијата ќе постигнат поголема конкурентност

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска се обрати на настанот насловен „Зајакнување на прилагодливоста и растот на микро, малите и ...

Ковачевски: Силната поддршка на домашните компании и стратешкото лидерство носат македонски успеси на европските и светски пазари

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, заедно со вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори ...

Ковачевски во посета на „ИТГМА“ : Со нашата поддршка, домашните компании може да се носат рамо до рамо со оние во развиените земји

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска беше во посета на ИТ компанијата „ИТГМА ДОО"–Скопје, специјализирана за ...

Page 1 of 3 1 2 3