fbpx

Tag: матура

ДИЦ: Државниот матурски одбор ќе се произнесе дали и какви санкции ќе има за нарушеното полагање на државната матура

Државниот испитен центар (ДИЦ) најпрофесионално во рамките на своите надлежности ја спроведе државната матура, соопшти ДИЦ откако Министетството за образование ...

МОН: Испитниот материјал за државната матура е соодветен на воспитно – образовниот процес на учениците кои матурираат годинава

Испитниот материјал за полагање на државната матура во учебната 2022-2023 е соодветен на случувањата во училиштата во целиот изминати период ...