fbpx

Tag: МЗШВ

Со измените во Законот за стокови резерви, оризовата арпа се вбројува во листата на стратешки култури за државата велат од МЗШВ

Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство соопштуваат дека со измените на Законот за стоковите резерви кој денеска го усвои ...

Николовски: Новиот модел на субвенционирање гарантира навремена исплата, парите кај сточарите за 2023 година ќе бидат целосно исплатени до крајот на месецов

До крајот на оваа недела Платежната агенција до трезорот во Министерството за финансии ќе ги упати налозите за исплата на ...

Николовски: Со поддршка на ЕУ креираме модерен советодавен систем во земјоделскиот сектор, 90 обучени советници ги ставаме на располагање за земјоделците

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Република Северна Македонија ...

МЗШВ: Земјоделците да аплицираат за мерката 1.7 дополнителни директни плаќања од подмерка 1.4. за градинарски култури предадени во преработувачки капацитети

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потсетува сите земјоделци дека во тек е аплицирањето за дополнителните директни плаќања од ...

Page 1 of 7 1 2 7