Tag: Јованка Тренчевска

Тренчевска и Битиќи го одбележаа Светскиот ден на детето со отворање на објектот „Кокиче“ во состав на градинката „Весели цветови“ во Општина Кисела Вода

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, денеска присуствуваа на отворањето на ...

Тренчевска: Актуелната методологија обезбедува историски најголем и континуиран раст на пензиите, политички мотивираните протести не се решение

Министерката за труд и социјална пиолитика Тренчевска вели дека протестите не се решение, ниту притисокот, ниту манипулациите со кои се ...

Тренчевска: Раст на плати и пензии, поддршка за најранливите и оддржливи социјални услуги и сервиси ја обележаа 2022 година

Во рамки на дводневната конференција организирана од страна на Владата на Република Северна Македонија, „Година на нови можности“ се оддржа и панел ...