Tag: пандемија

Истражување: Затворањата и ограничувањата за време на пандемијата оставија трајни ефекти врз мозокот на луѓето постари од 50 години

Затворањата и ограничувањата воведени за време на пандемијата имаа „навистина трајни ефекти“ врз здравјето на мозокот на луѓето над 50 ...

Светот по пандемијата

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Економисти, политичари, научници, квази научници, воени стратези, криминалци, технолози, бизнис планери, футуристи... Сите се втурнати во предвидување, ...

Дерала: Лажните вести можат да чинат животи, индустријата на дезинформации и говор на омраза многу добро и богато се негува во Белата палата

–Пред сè мора да се знае дека дезинформациите и лажните вести во најголем дел се смислено генерирани од одредени политички, ...

Пандемија

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Пандемија. Тешко се заспива во ова време. Полициските сирени и спорадичното пукање траат по цела ноќ. Главниот ...