fbpx

Tag: Претседател

Претседателските кандидати до кампањата не смеат да трошат пари од трансакциската сметка, а можат да одржат само еден јавен настан

Кандидатурите за претседател на државата веќе се потврдени, а согласно измените на Изборниот законик, од моментот на потврдување на кандидатските ...

До петок трае собирањето потписи за претседател, ДИК бара преодна одредба во Изборниот законик за да се гласа и со стари важечки документи

Изборната кампања за претседателските избори официјално започнува на 4 април, но кандидатите, особено, оние кои се сметаат за фаворити од ...

Page 1 of 5 1 2 5