fbpx

Tag: Шарлот Рухе

Ангеловска Бежоска ‒ Рухе: И покрај економските шокови, НБ останува еден од носечките столбови на финансиската и макроекономската стабилност

И покрај силните шокови со кои се соочи нашата економија, како и глобалната економија, стабилноста беше зачувана. Централната банка и ...