Tag: Скопски Квир Центар

Прва осудителна пресуда во Македонија за говор на омраза врз основа на сексуална ориентација, изречена казна затвор од една година

Основниот суд во Неготино, како надлежен првостепен кривичен суд, одлучувајќи по обвинителен предлог на Основното јавно обвинителство Кавадарци, а по ...