Tag: Словенија

Словенечкиот амбасадор во земјава, Грегор Прескер на трибината „Ние сме Европа“ во Охрид.

Прескер од Охрид: И Словенија, како Северна Македонија мораше да решава билатерални прашања пред влезот во ЕУ

„Интересни се паралелите меѓу Словенија и Северна Македонија дека и двете имавме билатерални проблеми и притисоци. Словенија имаше билатерални прашања ...

Поддршката на Словенија за С.Македонија останува до исполнување на нашата стратешка цел, полноправно членство во ЕУ

На маргините на Бледскиот стратешки форум, денеска, вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ оствари конструктивна средба со заменик претседателката и ...

Page 1 of 7 1 2 7