Tag: Снежана Трпевска

Д-р Трпевска: Новиот акт на ЕУ треба да ги уреди и односите меѓу медиумите и дигиталните платформи и социјални мрежи кои си ја презедоа улогата на гејткипери

Минатата есен ЕУ го претстави драфтот на новата Европска Регулатива за слобода на медиумите (European Media Freedom Act). За тоа ...