Tag: Весна Мојсова-Чепишевска

Започнува 11. Македонско-полска конференција – во Катовице се чествуваат 35 години Лекторат по македонски јазик на Шлезискиот универзитет

Со учество на близу триесет истакнати полски и македонски филолози-истражувачи, на Шлезискиот универзитет во Катовице, денес и утре (1. и ...